Join Us Here!
NEGHORI #QURANHOUR 2017

My Family #QuranHour 1439H was launched in conjunction with Neghori #QuranHour on 25th September 2017. 
My Family #QuranHour and My Community #QuranHour is the build up campaign to achieve our aim, My #QuranHour.

KERAMAT #QURANHOUR

MY FAMILY #QuranHour merupakan sebuah kempen sepanjang tahun yang telah digerakkan oleh Yayasan Warisan Ummah Ikhlas (WUIF) semenjak tahun 2015 setelah pelaksanaan Malaysia #QuranHour dan seterusnya World #QuranHour yang telah dijalankan di lebih 50 buah Negara dan menjangkau 357 juta impressions di media sosial.

 

Sempena My Family #QuranHour tahun ini, tema #SavingFamilies dipilih bagi misi mengukuhkan keluarga dengan pendekatan berinteraksi dengan Al- Quran.  Berinteraksi dengan al-Quran bermaksud,  menjadikan al-Quran sebagai panduan kehidupan melalui pendekatan  Baca, Faham dan Amal Al Quran sehingga lahirnya kerangka fikir Quran (Quranic Mindset) dan akhlak mulia (Quranic Character) berlandaskan Al-Quran bermula dari peringkat keluarga dan individu di dalam keluarga iaitu ayah, ibu, anak, datuk dan nenek.
Kawasan Keramat Kuala Lumpur dipilih sebagai program rintis yang dinamakan sebagai sebagai “Keramat Lab” bagi membina keluarga, setelah berlakunya tragedi kebakaran Madrasah Tahfiz di kawasan tersebut pada 14 September 2017 dengan menyusun program bermula Disember 2017 ini selama 12 bulan. Pengisian pembinaan Keluarga Al-Quran ini mengambil kira 4 susunan gerak kerja utama iaitu:

 


Close Menu